fbpx

pirtti 3


Tervetuloa Kinkamon Pirttiin!

Kinkamon Pirtti on Keuruun Jukojärvellä, kauniin Poskijärven rannalla, sijaitseva rauhoittumisen tyyssija. Kinkamon pirtti tarjoaa Ympärivuotisen mökkinmajoituksen lisäksi monenlaisia elämyksiä. Tentsile puumajotusta tähtitaivaan alla, elämyksiä savusaunassa ja luontomatkailua koko perheelle! Pirtillä on mahdollisuus kalastukseen, melontaan ja patikoimiseen läheiselle laavulle keittämään nokipannukahvit. Halutessasi voit vuokrata sähköavusteiset maastopyörät ja lähteä tutustumaan Keuruun kauneisiin maisemiin pyöräillen.Kinkamossa voi tutustua myös porojen elämään ja kiertää metsäistä tonttupolkua perheen pienimpien kanssa.

Työporukoille on tarjolla erilaisia työhyvinvointiohjelmia, joita toteutetaan Kinkamon Pirtin yhteistyöverkoston avulla.

Kinkamon pirtti vuokraa myös matkailuautoa matkailijoiden käyttöön.

Hellitä hetkeksi ja tule nauttimaan ilta-auringon laskusta Keuruulle, Poskijärven rannalle!

Klikkaa tästä Kinkamon Pirtin verkkokauppaan!

Tutustu tästä palveluihimme:

Tarinamme tutustu tästä
Pirtti tästä
Kytötupa tästä
Seiväslahti tästä
Savusauna tutustu tästä
Tentsile Experience Camp Keuruu tästä
Muut palvelut
Aktiviteetit tutustu tästä
Matkailuauto tutustu tästä
Facebook tästä
Instagram tästä
Hinnasto tutustu tästä
Ota yhteyttä tästä
Ohjeet alueen käyttäjille

Varaa majoitus ja muita palveluitamme verkkokaupastamme

 

 

Tietoa Keuruusta löydät seuraavista osoitteista:

Varaa Kinkamon palvelut suoraan verkkokaupastemme!

Tietoa Keuruun alueen palveluista ja yrityksistä löydät Mun Keuruu sivuilta hakusanoilla. 

Keurusselän seudun matkailusta löydät lisätietoja www.visitkeuruu.fi

Matkalla Suomen Sydämmessä-hanke www.visitheartfinland.fi

Elämyksiä ja aktiviteettejä lähialueella:

Polku.Guru  www.polku.guru

        Polku.Guru vuokraa urheiluvälineitä ja opastaa ja ohjaa retkiä maastoon. Vuokrattavissa on mm.sähköavusteisia maastopyöriä ja sup-lautoja.

 
Kokkomäen tallit www.kokkomaentalli.net

Täältä löydät tietoa Kokkomäen suosituista vaelluksista! Ratsuina reippaat mutta rauhalliset suomenhevoset joiden selästä käsin pääset turvallisesti tutustumaan Keski-Suomen kauniisiin maastoihin! Vauhdinjako vaelluksilla ryhmän taitojen mukaan!

Korpi-Jukolan tila www.korpijukola.fi


Tilalla srl:n hyväksymä ratsastuskoulu, jossa Riikka Jukola toimii pääopettajana.

Keurusselän Liikuntapuisto www.keuruunvapaa-aika.fi


Puistossa on 10 km:n ulkoilureitistöt, frisbeegolfrata, pallokenttä, esterata, ampumarata, jousiammuntarata, rinnekirkko ja laavu.

Keuruun uimahalli www.keuruunvapaa-aika.fi/uimahalli

Liikelataamo www.liikelataamo.fi


Lataamon pääviihdyke, keilaus ei jätä ketään kylmäksi! Siitä riittää huvia niin vasta-alkajille kuin kokeneille konkareille. Lataamon letkeän viihtyisässä tunnelmassa ja ainutlaatuisilla hopeisilla keilaradoilla pääsee takuuvarmasti kokemaan miltä keilaus parhaimmillaan tuntuu


Keuruun sport Center www.keuruunsportcenter.com


Liikuntakeskus Keuruun Sport Center tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia Keuruun keskustan tuntumassa! Monipuolinen ryhmäliikuntatarjonta sekä kuntosali tarjoavat liikuntakokemuksia kaiken ikäisille käyttäjille.


Isokirja Frisbeegolf www.ikpalvelut.fi/frisbeegolf


Ison Kirjan Iso Heitto -rata on yksi Suomen parhaista frisbeegolfradoista. Alueella on myös toinen, harrastajille sopiva Pikku Putti -rata. Molemmat radat ovat pelattavissa ympäri vuoden.


Keuruun Golf-kenttä www.keuruungolf.com


Alueella on 10-paikkainen harjoitus-range 60 x 220 metriä, hiekkabunkkeri ja puttausgreeni. Alue on avoin kaikille ja siellä voi maksutta harjoitella omilla välineillään. Keuruun Golf tulee järjestämään tilaisuuksia, joissa voi pienellä maksulla lainata välineitä kokeiluun ja saada range-palloja käyttöönsä.

Eräopas Markku Jokela www.eraopasjokela.fi


Hänen kauttaan voit varata itsellesi ja porukallesi seuraavanlaisia aktiviteetteja: melonnat, resiinaretket, ohjelmapalvelut, sekä kanoottien ja muiden välineiden vuokraus.

Pappilan pakopelit www.pappilanpidot.fi/pappilan-pakopelit


Pakohuonepeli on peli, jossa 2-6 hengen tiimillänne on tunti aikaa ratkaista pulmat, pelin tarina ja päästä ulos. Suljetussa huoneessa tapahtuva peli koostuu sarjasta erilaisia tehtäviä, jotka ratkotaan käyttämällä nokkeluutta, luovuutta ja tiimin yhteispeliä. Yksi vihje johtaa toiseen ja lopulta mysteerinselviämiseen sekä huoneesta ulos pääsemiseen.

Höyryveturipuisto www.veturipuisto.fi


Puistosta löytyy 12 erilaista höyryveturityyppiä, erikoisuuksina mm. Tasavallan Presidentin veturi, Arvo Ylpön veturi, Kuurilan onnettomuusveturi sekä halkaistu Ukko-Pekka. Lisäksi esillä ovat viiden veturityypin viimeiset ja ainoat jäljelläolevat yksilöt.
Puistoalue on avoinna 1.5.- 31.10.2021.

Ähtärin eläinpuisto www.ahtarizoo.fi


Ähtäri Zoo avattiin 17. kesäkuuta 1973 ja se on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Eläinpuisto syntyi Ähtärin kunnanjohtaja Väinö Jaakolan aloitteesta ja ensimmäinen eläin oli Köpi-niminen hirvi. Tänä päivänä puistossa on yli 50 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut. Suurin osa eläimistä on havumetsävyöhykkeelle tyypillisiä lajeja. Perustamisesta lähtien Ähtärin eläinpuiston tavoitteena on ollut rakentaa eläimille tilavat ja luonnolliset elinolosuhteet.
Ähtäri Zoon Pandatalo, Snowpanda House on näyttävä kokonaisuus. Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen huippuasiantuntijat totesivatkin marraskuun 2017 tarkastuksessaan rakennuksen ja ulkotarhat parhaiten toteutetuiksi Kiinan ulkopuolella. Snowpanda House kätkee sisäänsä pandojen katselutilan, jossa pandoja pääsee katsomaan niiden touhutessa sekä ulko- että sisätarhoissa.

Siipirataslaiva risteilyt  https://www.visitkeuruu.fi/fi/palvelu/elias-lonnrot-siipirataslaivan-risteilyt-2022

Ahtolan satamasta  lähtevät risteilyt kesällä 2021.
Lähde risteilemään Keurusselän sineen ainutlaatuisella siipirattailla kulkevalla m/s Elias Lönnrotilla. Siipirataslaivaristeilyn aikana nautit upeista keskisuomalaisista maisemista, annat ajatusten virrata Keurusselän sinen kirkkailla laineilla ja rentoudut.


Keurusselän kraatteri www.somerikko.net/kraatteri/keurusselka.html


Ensimmäiset viitteet Keurusselän alueella sijaitsevasta törmäyskraatterista löytyivät 16. marraskuuta 2003.
Kraatteri sijaitsee Keuruu ja Mänttä-Vilppulan kaupunkien rajalla. Kraatteri keskus on Keurusselän vesistön luoteesta halkaisevalla maakannaksella Valkeaniemen alueella. Useimmista Suomen kraattereista poiketen se sijaitsee vain osittain vesistön alla. Keurusselän alueelta löytyy runsaammin pirstekartioita mitä mistään muusta Suomen kraatterista.

Tyhjänpyytäjät, Keuruu www.tyhjanpyytajat.net


Kalastusretkien järjestämistä voi tiedustella Tyhjänpyytäjien jäseniltä.


Kalastusohjelmapalvelut Happonen KY www.juhahapponen.fi


Kalastusohjelmapalvelut Happonen Ky tarjoaa kalastuspalveluita mm. Keurusselällä.

Kalastusta Multialla www.palsankoski.fi

Palsankoski on lähes kolme kilometriä pitkä kolmen kosken koskikalastusalue Multialla. Palsankosken koskikalastusalueeseen kuuluu Palsankoski, Housukoski sekä Käpykoski.

Kalevan tuli Multialla www.kalevantuli.net


Kalevantuli Oy:n kynttilät valmistetaan ammattikäsityönä Keski-Suomessa. Vuonna 2005 perustettu paja tuotantotiloineen ja myymälöineen sijaitsee Multian keskustassa.

Kahvila Savanni Multia  www.deardreams.fi


Kahvila Savanni on viihtyisä kahvila josta saa lounasta arkisin. Myös grilliherkkuja, posti, matkahuolto, veikkaus, kokous- ja kahvituspalvelu, tilausherkut, verkkokauppa.


Megamarket www.megamarket.fi

Maalaisvakka   www.facebook.com/search/top/?q=maalaisvakka


Maalaisvakka on kahvio, sekä suoramyyntiperiaatteella toimiva Keurusseudun tuottajien lähiruoka- ja käsityömyymälä. Luomu- ja lähituotteet ovat lähellä sydäntämme.
Maalaisvakasta löydät päivittäin tuoreet leivonnaiset, kotiruuat ja muut aidot herkut, sekä käsin tehtyjä taidonnäytteitä puusta, kankaasta, lasista, langasta yms. materiaaleista.

Ruokailupaikkoja Keuruulla


Pappilan pidot www.pappilanpidot.fi  ja www.pappilantaverna.fi


Vuodesta 1813 pappila palveli kahdentoista kirkkoherran asuntona, jotka perheineen puolentoista vuosisadan ajan loivat pappilaan oman tunnelmansa. Vuosien varrella useat huushollimamsellit ja piiat sekä rengit työskentelivät pappilassa ja sen pihapiirissä.
Pappilan kesälounas vuonna 2021 katso kotisivuilta aukioloajat.
Pappilan Taverna vanhassa kivinavetassa (Kamanassa) on avoinna maanantaista lauantaihin ympäri vuoden!


Juhlatalo Ukko-Pekka www.facebook.com/juhlataloukkopekka


Ravintola Ukko-Pekka palvelee arkisin ma-pe kello 11-14.

Kahvila-Konditoria Satumaa  www.facebook.com/search/top?q=satumaa

  Maittavat lounassalaatit tarjolla sekä myös erilaiset jäätelöannokset

Kiinalainen ravintola Hong Fa www.eat.fi/fi/keuruu/hong-fa

Pizzeria La´Mel  www.facebook.com/pizzeralamel  

Hesburger / Mega Kahvila www.megamarket.fi/megamarket/hesburger

Vanha Laivuri-riihikahvila www.facebook.com/vanhalaivuri

Lähi-ABC Keuruu www.abcasemat.fi/asemat/lahi-abc-keuruu

Museot:

Keuruun Museo www.keuruunmuseo.fi

Keuruun museo toimii sekä taide- että kulttuurihistoriallisena museona. Järjestämme ympäri vuoden vaihtuvia näyttelyitä Kamanassa, Kangasmannilan pappilan vanhassa remontoidussa kivinavetassa. Varsinaisen näyttelytilan lisäksi museo järjestää pienimuotoisia näyttelyitä myös Kamanan Vinttigalleriassa sekä Lehtiniemen aulagalleriassa. Kauttamme voi varata opastetun käynnin Keuruun ja Pihlajaveden kirkkoihin ja kotiseutukohteisiin.

Serlachius Museot Mänttä www.serlachius.fi

 

Taidemuseo Göstassa ovat esillä vuonna 2021 mm. Kartanon klassikot, Selluportin takana .
Gustaf-museossa ovat esillä Paperiperkele  sekä Apteekkarin kauppahuone -näyttelyt.


Unesco:n maailmanperintökohde Petäjäveden vanha kirkko. www.petajavesi.fi/kirkko

Laskettelukeskukset:

Himos, Jämsä www.himos.fi/fi/


Himos on Jämsässä sijaitseva matkailukeskus, joka on tullut tunnetuksi Himos Hiihtovuoren hiihtokeskuksesta. Ensimmäiset laskettelurinteet avattiin vuonna 1984. Himoksen rinteiden suurin korkeusero on 151 metriä.

Laajavuori, Jyväskylä www.ski.fi/keskukset/laajis-laajavuori

Hiihtokeskus Laajis sijaitsee vain 4 km päässä Jyväskylän keskustasta. Keskuksesta löytyy yhteensä 13 rinnettä, 6 hissiä, 4 lumiparkkia sekä lasten LähiTapiola Lumimaa. Korkeuseroa on enimmillään 105 metriä ja pisin rinne, Koukkari I, yltää 914 metriin. Rinteiden vaikeusasteet vaihtelevat helpoista ja loivista Lumimaan rinteistä haastaviin snowparkkeihin ja takarinteiden luonnonlumirinteisiin, joten laskettavaa on niin aloittelijalle kuin vaativammallekin laskijalle.

Mitä on puumajoitus?

ranta tentsile wep

 

Voit kokea ainutlaatuisen luontoelämyksen nukkumalla puiden väliin pingotetussa teltassa, Tentsile-majoitteessa.

Kirkkaina öinä voit tarkkailla taivaankaarta tähtineen ja olla makuupussisi lämmössä ennen nukahtamista. Läpinäkyvä ohut verkko suojaa hyttysiltä ja muilta lentäviltä ötököiltä. Samoin sadesuojuksen alla olet tuulen- ja sateensuojassa.

Puumajoitteessa on mukava kokea itsensä yhdeksi meteoriitiksi taivaalliseen yhteiskuntaan ja tuntea kuinka pieni olet maailman kaikkeudessa. Luonnon seuraaminen tästä perspektiivistä antaa aivan uuden näkökulman tarkkailla luontoa ja rauhoittaa mieli kaikesta kiireestä ja arjen haasteista.

Varaa aikaa itsellesi iltapäivästä ja jätä arjen kiireet kotiin ja työpaikalle. Tule, koe ja nauti ennen näkemästä elämyksestä.

Lisätietoa ja varaus katso tästä.

Maaliskuussa 2019 haettiin Lapista poroja Kinkamon pirtille.

Aluksi he olivat hyvin arkoja ja pelokkaita uudessa ympäristössään. Pian kuitenkin kotiuduttiin ja yhteinen elämämme Kinkamolla on alkanut hyvin.

Talvella herkkuja ovat jäkälä, kerpot ja kuiva heinä ja etenkin raksut ovat ylivoimainen herkku heille. Porot vuonna 2017 syntynyt Toku-poika ja vuonna 2018 syntynyt Ihku-tyttö. Toukokuussa 2021 syntyi Aku-poro, joka haluaa hellyyttä ja huomiota todella kovasti. Poroihin voi tutustua isäntäparin ohjauksella.

Varaa palvelut suoraan verkkokaupastemme!

 
What do you want to do ?
New mail

Aktiviteetit voit varata suoraan verkkokaupastamme tai soittamalla Merville +35840 595 8260.

Kinkamon alueen mökkimajoitus

Alueella sijaitsee kolme vuokrattavaa majoituskohdetta:

Pirtti, Kytötupa ja Seiväslahti. Lisätietoja kohteista löydät kohteiden omilta sivuilta.

Alueelta löytyykin monenlaista puuhaa koko perheen tonttupoluista porojen elämään tutustumiseen. Pirtiltä on myös mahdollisuus kalastukseen, melontaan ja luonnossa liikkumiseen.

Tentsile Experiense Camp Keuruu

Kinkamon Pirttillä on Tentsile puumajoitealue, Tentsile Exeperience Camp Keuruun. Tentsile teltta on puihin kiinnitetty teltta, joka mahdollistaa yöpymisen missä tahansa puuvyöhykkeellä jälkiä jättämättä. Kinkamon Pirtin Tentsile puumajoitteissa on majoituspaikkoja 12 hengelle tähtitaivaan alla. Sateen sattuessa teltan varustukseen kuuluu myös sadesuoja.

Kinkamon Pirtin Tentsile Camp Keuruu , kuuluu kansainväliseen Tentsile -verkostoon. Tentsile Experience camp, maailman vihrein puuhotelli-verkosto, haluaa tehdä oman osuutensa ilmastomuutostalkoissa. Jokaista Tentsile varausjärjestelmän kautta varattua yötä kohti, istutetaan kolme puuta ja jokaista myytyä telttaa kohti istutetaan 20 puuta yhteistyökumppaneiden kanssa. Näin ollen myös Kinkamon pirtissä yöpyjä osallistuu omalta osaltaan yhteisen hyvän tekemiseen luonnon monimuotoisuuden hyväksi.

Kinkamon Pirtin Tentsile kylän puumajoitteet ja Moision kota on valmistunut 2019.. Tentsile puumajoite telttoja voi varata sekä yksityiseen majoitukseen, että erilaisten tapahtumien ajaksi. Moision kota toimii majoittujien ruoanlaittopaikkana.

Varaa tästä puumajoite ja tutustu tarkemmin Tentsile Telttoihin! tästä. Varauksen voi myös tehdä puhelimitse Merviltä puh. +35840 595 8260.

Kota

Mökkien välittömässä läheisyydessä on vuokrattavissa kaksi kotaa, joihin mahtuu n.12 henkilöä kerralla. Kotarakennuksissa on kotakeittiö, jossa pystyy valmisteleen ruokaa. Varustelutasoon kuuluu kattiloita, kahvipannu, muurikkapannu ja makkaratikkuineen. Hinta: 40 € vuorokausi

Soutuvene ja kanootti

Soutuvene /kanootti ja pelastusliivit kesällä käytettävissä Poskijärvellä. Hinta: Soutuveneen ja kanootin vuokra 10 e/2 h

Laavu

Lähistöllä, lyhyen (noin 800 m.) patikkamatkan päässä on laavu, jossa voit halutessasi keittää nokipannukahvit, syödä eväitä ja nauttia luonnon rauhasta. Laavu on majoittujien vapaassa käytössä. Kahvivesi tulee ottaa mukaan mökiltä.

Saunat

Kinkamon alueella vuokrattavana savusauna ja rantasauna. Varaa saunat rentouttaviin saunailtoihin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  osoitteesta tai soittamalla Merville.

Kinkamon pirtin porot

Kinkamon pirtillä on aitauksessaan poroja. Porot haettiin Lapista maaliskuussa 2019. Porot olivat aluksi tosi arkoja ja pelokkaita uudessa ympäristössään. Pian kuitenkin kotiuduttiin ja yhteinen elämä Kinkamolla on alkanut hyvin. Talvella herkkuja olivat jäkälä, kerpot ja kuiva heinä ja etenkin raksut ovat ylivoimainen herkku heille. Porojen nimet ovat Toku, Ihku ja Aku.

Ulkoilureitit

Lähimaastossa on eripituisia ja helppokulkuisia ulkoilureittejä, jotka ovat majoittujien vapaassa käytössä. Reiteille on opastus ja karttalehti löytyy mökeistä johon on merkitty reitit. Lisätietoja reiteistä saat isäntäväeltä.

Tonttupolku

Eila ja Juhani Kiltisen kanssa teimme marraskuussa 2018 tonttupolun lähimetsään. Tontut toivottavat kävijät tervetulleiksi tutustumaan heidän maailmaansa. Vaikka näemmekin vain metsätonttujen hahmot he asuvat ja elävät todellisuudessa omana yhteisönään metsässämme. Tonttujen tarinaa tullaan lisäämään sivuille. Polku on merkitty punavalko nauhoilla ja se on helposti kuljettavissa läpi. Talvella Eila on huolehtinut lyhdyt valaisemaan metsätonttujen maailmaa ja samalla polun kiertäjän matkaa.

Polun lopussa Totti-tonttu kiittää polun kiertäjää.

Varaa palvelut suoraan verkkokaupastemme!