fbpx

Tietoa Keuruusta löydät seuraavista osoitteista:

Varaa Kinkamon palvelut suoraan verkkokaupastemme!

Tietoa Keuruun alueen palveluista ja yrityksistä löydät Mun Keuruu sivuilta hakusanoilla. 

Keurusselän seudun matkailusta löydät lisätietoja www.visitkeuruu.fi

Matkalla Suomen Sydämmessä-hanke www.visitheartfinland.fi

Elämyksiä ja aktiviteettejä lähialueella:

Polku.Guru  www.polku.guru

        Polku.Guru vuokraa urheiluvälineitä ja opastaa ja ohjaa retkiä maastoon. Vuokrattavissa on mm.sähköavusteisia maastopyöriä ja sup-lautoja.

 
Kokkomäen tallit www.kokkomaentalli.net

Täältä löydät tietoa Kokkomäen suosituista vaelluksista! Ratsuina reippaat mutta rauhalliset suomenhevoset joiden selästä käsin pääset turvallisesti tutustumaan Keski-Suomen kauniisiin maastoihin! Vauhdinjako vaelluksilla ryhmän taitojen mukaan!

Korpi-Jukolan tila www.korpijukola.fi


Tilalla srl:n hyväksymä ratsastuskoulu, jossa Riikka Jukola toimii pääopettajana.

Keurusselän Liikuntapuisto www.keuruunvapaa-aika.fi


Puistossa on 10 km:n ulkoilureitistöt, frisbeegolfrata, pallokenttä, esterata, ampumarata, jousiammuntarata, rinnekirkko ja laavu.

Keuruun uimahalli www.keuruunvapaa-aika.fi/uimahalli

Liikelataamo www.liikelataamo.fi


Lataamon pääviihdyke, keilaus ei jätä ketään kylmäksi! Siitä riittää huvia niin vasta-alkajille kuin kokeneille konkareille. Lataamon letkeän viihtyisässä tunnelmassa ja ainutlaatuisilla hopeisilla keilaradoilla pääsee takuuvarmasti kokemaan miltä keilaus parhaimmillaan tuntuu


Keuruun sport Center www.keuruunsportcenter.com


Liikuntakeskus Keuruun Sport Center tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia Keuruun keskustan tuntumassa! Monipuolinen ryhmäliikuntatarjonta sekä kuntosali tarjoavat liikuntakokemuksia kaiken ikäisille käyttäjille.


Isokirja Frisbeegolf www.ikpalvelut.fi/frisbeegolf


Ison Kirjan Iso Heitto -rata on yksi Suomen parhaista frisbeegolfradoista. Alueella on myös toinen, harrastajille sopiva Pikku Putti -rata. Molemmat radat ovat pelattavissa ympäri vuoden.


Keuruun Golf-kenttä www.keuruungolf.com


Alueella on 10-paikkainen harjoitus-range 60 x 220 metriä, hiekkabunkkeri ja puttausgreeni. Alue on avoin kaikille ja siellä voi maksutta harjoitella omilla välineillään. Keuruun Golf tulee järjestämään tilaisuuksia, joissa voi pienellä maksulla lainata välineitä kokeiluun ja saada range-palloja käyttöönsä.

Eräopas Markku Jokela www.eraopasjokela.fi


Hänen kauttaan voit varata itsellesi ja porukallesi seuraavanlaisia aktiviteetteja: melonnat, resiinaretket, ohjelmapalvelut, sekä kanoottien ja muiden välineiden vuokraus.

Pappilan pakopelit www.pappilanpidot.fi/pappilan-pakopelit


Pakohuonepeli on peli, jossa 2-6 hengen tiimillänne on tunti aikaa ratkaista pulmat, pelin tarina ja päästä ulos. Suljetussa huoneessa tapahtuva peli koostuu sarjasta erilaisia tehtäviä, jotka ratkotaan käyttämällä nokkeluutta, luovuutta ja tiimin yhteispeliä. Yksi vihje johtaa toiseen ja lopulta mysteerinselviämiseen sekä huoneesta ulos pääsemiseen.

Höyryveturipuisto www.veturipuisto.fi


Puistosta löytyy 12 erilaista höyryveturityyppiä, erikoisuuksina mm. Tasavallan Presidentin veturi, Arvo Ylpön veturi, Kuurilan onnettomuusveturi sekä halkaistu Ukko-Pekka. Lisäksi esillä ovat viiden veturityypin viimeiset ja ainoat jäljelläolevat yksilöt.
Puistoalue on avoinna 1.5.- 31.10.2021.

Ähtärin eläinpuisto www.ahtarizoo.fi


Ähtäri Zoo avattiin 17. kesäkuuta 1973 ja se on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Eläinpuisto syntyi Ähtärin kunnanjohtaja Väinö Jaakolan aloitteesta ja ensimmäinen eläin oli Köpi-niminen hirvi. Tänä päivänä puistossa on yli 50 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut. Suurin osa eläimistä on havumetsävyöhykkeelle tyypillisiä lajeja. Perustamisesta lähtien Ähtärin eläinpuiston tavoitteena on ollut rakentaa eläimille tilavat ja luonnolliset elinolosuhteet.
Ähtäri Zoon Pandatalo, Snowpanda House on näyttävä kokonaisuus. Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen huippuasiantuntijat totesivatkin marraskuun 2017 tarkastuksessaan rakennuksen ja ulkotarhat parhaiten toteutetuiksi Kiinan ulkopuolella. Snowpanda House kätkee sisäänsä pandojen katselutilan, jossa pandoja pääsee katsomaan niiden touhutessa sekä ulko- että sisätarhoissa.

Siipirataslaiva risteilyt  https://www.visitkeuruu.fi/fi/palvelu/elias-lonnrot-siipirataslaivan-risteilyt-2022

Ahtolan satamasta  lähtevät risteilyt kesällä 2021.
Lähde risteilemään Keurusselän sineen ainutlaatuisella siipirattailla kulkevalla m/s Elias Lönnrotilla. Siipirataslaivaristeilyn aikana nautit upeista keskisuomalaisista maisemista, annat ajatusten virrata Keurusselän sinen kirkkailla laineilla ja rentoudut.


Keurusselän kraatteri www.somerikko.net/kraatteri/keurusselka.html


Ensimmäiset viitteet Keurusselän alueella sijaitsevasta törmäyskraatterista löytyivät 16. marraskuuta 2003.
Kraatteri sijaitsee Keuruu ja Mänttä-Vilppulan kaupunkien rajalla. Kraatteri keskus on Keurusselän vesistön luoteesta halkaisevalla maakannaksella Valkeaniemen alueella. Useimmista Suomen kraattereista poiketen se sijaitsee vain osittain vesistön alla. Keurusselän alueelta löytyy runsaammin pirstekartioita mitä mistään muusta Suomen kraatterista.

Tyhjänpyytäjät, Keuruu www.tyhjanpyytajat.net


Kalastusretkien järjestämistä voi tiedustella Tyhjänpyytäjien jäseniltä.


Kalastusohjelmapalvelut Happonen KY www.juhahapponen.fi


Kalastusohjelmapalvelut Happonen Ky tarjoaa kalastuspalveluita mm. Keurusselällä.

Kalastusta Multialla www.palsankoski.fi

Palsankoski on lähes kolme kilometriä pitkä kolmen kosken koskikalastusalue Multialla. Palsankosken koskikalastusalueeseen kuuluu Palsankoski, Housukoski sekä Käpykoski.

Kalevan tuli Multialla www.kalevantuli.net


Kalevantuli Oy:n kynttilät valmistetaan ammattikäsityönä Keski-Suomessa. Vuonna 2005 perustettu paja tuotantotiloineen ja myymälöineen sijaitsee Multian keskustassa.

Kahvila Savanni Multia  www.deardreams.fi


Kahvila Savanni on viihtyisä kahvila josta saa lounasta arkisin. Myös grilliherkkuja, posti, matkahuolto, veikkaus, kokous- ja kahvituspalvelu, tilausherkut, verkkokauppa.


Megamarket www.megamarket.fi

Maalaisvakka   www.facebook.com/search/top/?q=maalaisvakka


Maalaisvakka on kahvio, sekä suoramyyntiperiaatteella toimiva Keurusseudun tuottajien lähiruoka- ja käsityömyymälä. Luomu- ja lähituotteet ovat lähellä sydäntämme.
Maalaisvakasta löydät päivittäin tuoreet leivonnaiset, kotiruuat ja muut aidot herkut, sekä käsin tehtyjä taidonnäytteitä puusta, kankaasta, lasista, langasta yms. materiaaleista.

Ruokailupaikkoja Keuruulla


Pappilan pidot www.pappilanpidot.fi  ja www.pappilantaverna.fi


Vuodesta 1813 pappila palveli kahdentoista kirkkoherran asuntona, jotka perheineen puolentoista vuosisadan ajan loivat pappilaan oman tunnelmansa. Vuosien varrella useat huushollimamsellit ja piiat sekä rengit työskentelivät pappilassa ja sen pihapiirissä.
Pappilan kesälounas vuonna 2021 katso kotisivuilta aukioloajat.
Pappilan Taverna vanhassa kivinavetassa (Kamanassa) on avoinna maanantaista lauantaihin ympäri vuoden!


Juhlatalo Ukko-Pekka www.facebook.com/juhlataloukkopekka


Ravintola Ukko-Pekka palvelee arkisin ma-pe kello 11-14.

Kahvila-Konditoria Satumaa  www.facebook.com/search/top?q=satumaa

  Maittavat lounassalaatit tarjolla sekä myös erilaiset jäätelöannokset

Kiinalainen ravintola Hong Fa www.eat.fi/fi/keuruu/hong-fa

Pizzeria La´Mel  www.facebook.com/pizzeralamel  

Hesburger / Mega Kahvila www.megamarket.fi/megamarket/hesburger

Vanha Laivuri-riihikahvila www.facebook.com/vanhalaivuri

Lähi-ABC Keuruu www.abcasemat.fi/asemat/lahi-abc-keuruu

Museot:

Keuruun Museo www.keuruunmuseo.fi

Keuruun museo toimii sekä taide- että kulttuurihistoriallisena museona. Järjestämme ympäri vuoden vaihtuvia näyttelyitä Kamanassa, Kangasmannilan pappilan vanhassa remontoidussa kivinavetassa. Varsinaisen näyttelytilan lisäksi museo järjestää pienimuotoisia näyttelyitä myös Kamanan Vinttigalleriassa sekä Lehtiniemen aulagalleriassa. Kauttamme voi varata opastetun käynnin Keuruun ja Pihlajaveden kirkkoihin ja kotiseutukohteisiin.

Serlachius Museot Mänttä www.serlachius.fi

 

Taidemuseo Göstassa ovat esillä vuonna 2021 mm. Kartanon klassikot, Selluportin takana .
Gustaf-museossa ovat esillä Paperiperkele  sekä Apteekkarin kauppahuone -näyttelyt.


Unesco:n maailmanperintökohde Petäjäveden vanha kirkko. www.petajavesi.fi/kirkko

Laskettelukeskukset:

Himos, Jämsä www.himos.fi/fi/


Himos on Jämsässä sijaitseva matkailukeskus, joka on tullut tunnetuksi Himos Hiihtovuoren hiihtokeskuksesta. Ensimmäiset laskettelurinteet avattiin vuonna 1984. Himoksen rinteiden suurin korkeusero on 151 metriä.

Laajavuori, Jyväskylä www.ski.fi/keskukset/laajis-laajavuori

Hiihtokeskus Laajis sijaitsee vain 4 km päässä Jyväskylän keskustasta. Keskuksesta löytyy yhteensä 13 rinnettä, 6 hissiä, 4 lumiparkkia sekä lasten LähiTapiola Lumimaa. Korkeuseroa on enimmillään 105 metriä ja pisin rinne, Koukkari I, yltää 914 metriin. Rinteiden vaikeusasteet vaihtelevat helpoista ja loivista Lumimaan rinteistä haastaviin snowparkkeihin ja takarinteiden luonnonlumirinteisiin, joten laskettavaa on niin aloittelijalle kuin vaativammallekin laskijalle.