Kinkamon pirtin vastuullista matkailua!
Kinkamon pirtti haluaa tarjota vierailleen kokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä.
Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi.
Yrityksemme työympäristö on turvallinen.
Sitoudumme kaikkien ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun.
Työskentelemme sosiaalisen kestävyyden puolesta alueellamme itsemme ja vieraidemme hyväksi.
Suurin suora ympäristövaikutuksemme syntyy energian ja veden kaltaisten resurssien kulutuksesta. Pyrimmekin aktiivisesti vähentämään energian ja veden kulutustamme sekä minimoimaan jätteen syntymistä ja parantamaan sen lajittelua.
Haluamme huomioida ympäristöasiat myös hankinnoissamme.
Hyödynnämme lähimetsän puhtaita villivihanneksia, marjoja ja sieniä tarjoiluissamme, sekä kotimaista kalaa ja oman puutarhan juureksia.
Minimoimme ruokahävikkiä, käytämme kertakäyttöastioita vain poikkeustapauksissa ja käytössämme olevat puhdistus- ja pesuaineet sekä pehmopaperit ovat ympäristömerkittyjä.
Tarjoamme yrityksessä oleville poroille mahdollisemman luonnonmukaiset ja turvalliset olosuhteet elää.
Kinkamon pirtti haluaa olla eturintamassa luomassa kestävää matkailualaa ja innostaa muita toimijoita, asiakkaita osallistumaan kestävän kehityksen toimiin.
Kinkamon pirtin vastuullisuussuunnitelma
Kinkamon pirtti haluaa tarjota vierailleen kokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä.
Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi jatkuvasti toimintaamme kehittämällä ja uusia tavoitteita vuosittain asettamalla.
Yrityksemme rakennuksissa on huomioitu hiilen sidonta, koska suurin osa rakennusmateriaaleista on oman metsän puita, jolloin hiili on sitoutunut rakennuksiin koko elinkaaren ajan. Rakennusmateriaaleja ei ole tarvinnut siirrellä pitkiä matkoja, jolloin käytetty polttoaine määrä on pieni. Maanrakennusaineina käytetään omasta hiekkakuopasta otettua hiekkaa mm. polkujen tekoon, jolloin maastossa kulkeminen pysyy hallinnassa ja saadaan saniteettitilat/huusit ja roska-astiat sijoitettua kulkureittien varrelle.