Siirry sisältöön

Aktiviteetit Kinkamon Pirtillä

Aktiviteetit

Aktiviteetit

Kinkamon alueen mökkimajoitus

Alueella sijaitsee kolme vuokrattavaa majoituskohdetta:

Pirtti, Kytötupa ja Seiväslahti. Lisätietoja kohteista löydät kohteiden omilta sivuilta.

Alueelta löytyykin monenlaista puuhaa koko perheen tonttupoluista porojen elämään tutustumiseen. Pirtiltä on myös mahdollisuus kalastukseen, melontaan ja luonnossa liikkumiseen.

Tentsile Experiense Camp Keuruu

Kinkamon Pirtti, avaa vuoden 2019 kesämatkailukauden rakentamalla Tentsile puumajoitealueen, Tentsile Camp Keuruun. Alue tulee matkailukeskus Kinkamon Pirtin yhteyteen. Tentsile teltta on puihin kiinnitettävä teltta, joka mahdollistaa yöpymisen missä tahansa puuvyöhykkeellä jälkiä jättämättä. Kinkamon Pirtin Tentsile puumajoitteissa on majoituspaikkoja 15 hengelle tähtitaivaan alla. Sateen sattuessa teltan varustukseen kuuluu myös vedenpitävä katto. Tentsile Camp Keuruu monipuolistaa Kinkamon Pirtin majoituskapasiteetin.

Kinkamon Pirtin Tentsile Camp Keuruu , kuuluu kansainväliseen Tentsile -verkostoon. Tentsile Experience camp, maailman vihrein puuhotelli-verkosto, haluaa tehdä oman osuutensa ilmastomuutostalkoissa. Jokaista Tentsile varausjärjestelmän kautta varattua yötä kohti, istutetaan kolme puuta ja jokaista myytyä telttaa kohti istutetaan 20 puuta yhteistyökumppaneiden kanssa. Näin ollen myös Kinkamon pirtissä yöpyjä osallistuu omalta osaltaan yhteisen hyvän tekemiseen luonnon monimuotoisuuden hyväksi.

Kinkamon Pirtin Tentsile kylän puumajoitteet ja respa on valmistunut 2019 kesällä.. Tentsile puumajoite telttoja voi varata sekä yksityiseen majoitukseen, että erilaisten tapahtumien ajaksi.

Varaa tästä puumajoite ja tutustu tarkemmin Tentsile Telttoihin! tästä. Varauksen voi myös tehdä puhelimitse Merviltä puh. +35840 595 8260.

Kota

Mökkien välittömässä läheisyydessä on varattavissa kota majoittujille. Kotaan mahtuu n.12 henkilöä kerralla. Myös muurikkapannu ja savutuslaatikko ovat käytettävissä. Hinta: 10 € vuorokausi

Soutuvene ja kanootti

Soutuvene /kanootti ja pelastusliivit kesällä käytettävissä Poskijärvellä. Hinta: Soutuveneen ja kanootin vuokra 10 e/2 h

Laavu

Lähistöllä, lyhyen (noin 800 m.) patikkamatkan päässä on laavu, jossa voit halutessasi keittää nokipannukahvit, syödä eväitä ja nauttia luonnon rauhasta. Laavu on majoittujien vapaassa käytössä. Kahvivesi tulee ottaa mukaan mökiltä.

Saunat

Kinkamon alueella vuokrattavana savusauna ja rantasauna. Varaa saunat rentouttaviin saunailtoihin kinkamonpirtti@gmail.com  osoitteesta tai soittamalla Merville.

Kinkamon pirtin porot

Kinkamon pirtillä on aitauksessaan poroja. Porot haettiin Lapista maaliskuussa 2019. Porot olivat aluksi tosi arkoja ja pelokkaita uudessa ympäristössään. Pian kuitenkin kotiuduttiin ja yhteinen elämä Kinkamolla on alkanut hyvin. Talvella herkkuja olivat jäkälä, kerpot ja kuiva heinä ja etenkin raksut ovat ylivoimainen herkku heille. Porojen nimet ovat Toku, Ihku, Aku, Ekku ja Hippu.

Ulkoilureitit

Lähimaastossa on eripituisia ja helppokulkuisia ulkoilureittejä, jotka ovat majoittujien vapaassa käytössä. Reiteille on opastus ja karttalehti löytyy mökeistä johon on merkitty reitit. Lisätietoja reiteistä saat isäntäväeltä.

Tonttupolku

Eila ja Juhani Kiltisen kanssa teimme marraskuussa 2018 tonttupolun lähimetsään. Tontut toivottavat kävijät tervetulleiksi tutustumaan heidän maailmaansa. Vaikka näemmekin vain metsätonttujen hahmot he asuvat ja elävät todellisuudessa omana yhteisönään metsässämme. Tonttujen tarinaa tullaan lisäämään sivuille. Polku on merkitty punavalko nauhoilla ja se on helposti kuljettavissa läpi. Talvella Eila on huolehtinut lyhdyt valaisemaan metsätonttujen maailmaa ja samalla polun kiertäjän matkaa. Tonttupolku tonttuineen ja haltioineen vaihtaa uuteen kohteeseen marraskuuss 2023.

Polun lopussa Totti-tonttu kiittää polun kiertäjää.